duża rodzina

duża rodzina

forum dla rodzin wielodzietnych i sympatyków
duża rodzina
Obecny czas: 05 Wrz 2010, 08:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 294 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Raport z gubienia kilogramów.
PostWysłany: 20 Mar 2010, 01:24 
Generalissimus domownikuss
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Paź 2007, 21:32
Miejscowość: Wrocław
Dziewczyny gratuluję sukcesów. Szczególne brawka dla Oktawy. Chyba też zacznę po Świętach.

Profil E-mail  

PostWysłany: 20 Mar 2010, 04:40 
samurajka

Dołączenie: 04 Lip 2007, 23:53
ja juz zaczełam :mrgreen: :572:

Profil E-mail  

PostWysłany: 20 Mar 2010, 15:33 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 09 Sty 2008, 22:17
dzieki, dzieki Chwilko :oops: , kurczak ale tyle mnie jeszcze zostało, ze i tak powroty mnei do tej diety czekają :572:

Tą dietą Dąbrowskiej Haniu? to jeszcze tylko podpowiem, bo wiem, z włąsenego doswiadczneia, ze to wazne, aby organizm przestawił sie na to odzywienia wewnetrzne - trzeba uwazac, aby na 100 proc. nie było w naszych pokarmach cukru (uwazac tzreba np. w kupowanych sokach) i ani odrobiny tłuszczu, no i te warzywka co wyzej. (z owoców jabłka, cytryny i teraz w sklepach full grejpfrutów)

PostWysłany: 21 Mar 2010, 00:33 
samurajka

Dołączenie: 04 Lip 2007, 23:53
Cytuj:
aby na 100 proc. nie było w naszych pokarmach cukru

całkiem bez cukru nie wytrzymam, mam hipoglikemie i muszę się doładowywac od czasu do czasu czyms słodkim

grejfruty własnie wcinam, od wczoraj juz 5-tego jem :mrgreen:

Profil E-mail  

PostWysłany: 31 Maj 2010, 18:58 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Cze 2007, 11:05
Miejscowość: Szczecin
Słuchajcie - odkryłam coś rewolucyjnego - "dąbrowska" mi wogóle nie szła, bo ja od urodzenia dużo drobiu i rybek wcinałam (ufff...-córka rybaka i hodowcy drobiu 8) )

Dieta Dukana - znaleziona przypadkowo w necie -suuuuper skuteczna i smaczna się dla mnie okazuje.
Na razie tylko 6 dni ją stosuję, po I fazie protein (uderzeniowo ) moja waga wskazuje -4kg. :shock:
Mam co tracić , oooo tak - po tabsach na odchudzanie b. szybko pojawił się efekt jojo,.... - teraz mam przyjemność rozpocząć dietę tzw. długowieczną - sugestia Dukana- rok :roll: - ciekawe na ile mi motywacji starczy .
"czymcie kciukasy" a ja będę donosić o ew. dalszych sukcesach ;-)
o porażkach nic wspominać nie zamierzam :P

Profil E-mail  

PostWysłany: 01 Cze 2010, 09:17 
domownik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 10:07
Odchudzam sie Dukanem juz od ponad 2 miesiecy - schudlam ponad 14 kg, czyli wyniki sa naprawde widoczne. Niestety ja mam jeszcze kolo 15-20 do zrzucenia, zeby wygladac naprawde dobrze. Dieta ma to do siebie, ze sie czlowiek nie glodzi, no ale z drugiej strony mi juz monotonnia daje w kosc, jak mam faze warzywna, to pochlaniam pomidory z cebulka, zeby odreagowac.

PostWysłany: 01 Cze 2010, 11:54 
Awatar użytkownika

Ulaszku - ja startuję z wagi powyżej 100 kg(nie powiem ile, :P ), więc też przede mną dłuuuuga i mozolna droga - jakieś 25 kg, żeby wyglądać zdrowiej, aczkolwiek wg tabel dietetycznych powinnam ważyć 68 kg(ale taką wagę to ja chyba dopiero po śmierci osiągnę 8)
Aczkolwiek czuję sie niesamowicie zmotywowana, kupiłam książkę i coraz bardziej rozumiem mechanizmy dotychczasowych niepowodzeń.

No to ziu ...
dzieki,że napisałaś-w kupie raźniej ;-)

Profil E-mail  

PostWysłany: 06 Cze 2010, 22:32 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 21 Mar 2008, 19:27
Miejscowość: þórshöfn
No dziewczyny, moj BMI juz w koncu wskazuje- waga prawidlowa :D :D :D
Jeszcze troszke, i bede naprawde zadowolona , mi najbardziej pomogly regularne cwiczenia!Chociaz nie zgubilam wiele- tak okolo 6-7 kg, to czuje sie o niebo lepiej, bo i troszke sprezystosci nabralam, i kondyncji,i miesni ( chociaz najgorzej idzie mi z pozbyciem sie brzucha, strasznie trudno mi go zgubic :evil: )
Trzymam kciuki,Kaska, Ula- da sie! ;-)

Profil E-mail  

PostWysłany: 07 Cze 2010, 11:07 
domownik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 04 Lis 2009, 18:17
Miejscowość: Rumia
A ja jem mało biorę kreatyninę i robię takie specjalne ćwiczenia jak sportowcy(moja córka znalazła) i jakoś ciężko mi idzie. Po ostatnim porodzie mam do zgubienia jakieś 10 kilo a jak na razie 1,5 do tyło i idzie mi strasznie wolno. Może taka moja uroda, że nie mogę schudnąć ale nie mieszczę się w żadne ciuchy sprzed ciąży a po wakacjach wracam do pracy i nie będę miała w czym chodzić. Jestem strasznie wkurzona bo chciałabym schudnąć a nie mogę. A może za stara jestem na diety... :?:

Profil E-mail  

PostWysłany: 07 Cze 2010, 11:30 
Awatar użytkownika

chilka napisał(a):
i jakoś ciężko mi idzie. Po ostatnim porodzie mam do zgubienia jakieś 10 kilo a jak na razie 1,5 do tyło i idzie mi strasznie wolno. ...
A może za stara jestem na diety... :?:

Wolno - znaczy zdrowiej,skuteczniej i na dłuższy czas :-)

A propo rzekomej "starości" - Dukan w książce opisuje przypadki kobiet ,że tak powiem mocno dojrzałych,po okresie menopauzalnym .
U mnie tygodniowo ubywa 1kg i bardzo dobrze i tak ma być , bo jak na diecie warzywnej chudłam w 2 tyg ponad 10 kg , to długo się tą utrata nie nacieszyłam 8)

Profil E-mail  

PostWysłany: 08 Cze 2010, 17:24 
domownik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 10:07
Ja dla odmiany zaczelam wchodzic w coraz starsze ciuchy, albo wygladam dobrze w tych do tej pory za bardzo opietych. Boje sie tylko, ze w pewnym momencie sprawa na tyle wyhamuje, ze strace motywacje, juz teraz zdarzaja mi sie grzeszki (co prawda niewielkie, np. jeden bezik na dobe, albo kostka czekolady), choc staram ratowac sie slodzikiem, ktory za zdrowy nie jest. Tydzien temu, po przyjeciu u rodziny mialam straszny atak bolesci, bylo podejrzenie, ze to jakies kamienie, wiec zrobilam sobie USG i wszystko wyszlo idealnie - organizm musial sie odzwyczaic od tluszczu, a okazalo sie po fakcie, ze dania "z grilla" teoretycznie prawidlowe (kurczak, indyk), byly z grilla tylko z nazwy, bo tak naprawde byly z patelni elektrycznej. Ale w rozliczeniu tygodniowym i tak waga spadla. A jaka masz ksiazke - ta starsza (mam taka), czy nowsza - tam sa podobno jakies zmiany?

Pozdrawiam - Ula

PostWysłany: 08 Cze 2010, 23:05 
Awatar użytkownika

Taką małą "Nie potrafię schudnąć" za 19 zł z reala ;-)
wyd. z 2008 z dodrukiem 2009.
Dla mnie to wystarczająca wiedza. Są przepisy całkiem realne na naszą kuchnię i wszystkie potrzebne info też . :-)

Profil E-mail  

PostWysłany: 16 Cze 2010, 09:24 
Awatar użytkownika

Mogę się pochwalić spadkiem -7 kilosków .
Zaczynam dopinać ulubione spodnie - :P

Jeszcze tylko 23 przede mną 8)

Profil E-mail  

PostWysłany: 16 Cze 2010, 09:26 
Awatar użytkownika

super :!: :!: :!: :D :D :D

PostWysłany: 16 Cze 2010, 09:32 

Dołączenie: 21 Cze 2007, 10:25
Miejscowość: Toruń
szczerze podziwiam :!:

Profil E-mail  

PostWysłany: 16 Cze 2010, 10:14 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 17 Cze 2007, 01:15
Miejscowość: Warszawa
Kasiu - gratulacje:)))

Ja też się odchudzam, ale już na orgu zostałam zbesztana, że poruszam ten temat - więc zmilczę. Na usprawiedliwienie dodam, że zawsze bylamdrobna i bardzo szczupła - drobna jestem nadal... :-x

Acha no i nie chcialabym już być nudna, ale ćwiczenia, ćwiczenia i ćwiczenia... Popatrzcie na Małgorzatę (orgowo peelową), ona to ma zacięcie, nie dosyć, że patrzy co je, to jeszcze kilka razy w tygodniu biega....

Profil E-mail  

PostWysłany: 17 Cze 2010, 00:15 
Awatar użytkownika

Anka napisał(a):
Kasiu - gratulacje:)))

Acha no i nie chcialabym już być nudna, ale ćwiczenia, ćwiczenia i ćwiczenia...

Aniu - przy moich stawach kolanowych "do wymiany" - niestety - wejście po schodach kilka razy dziennie to ogromny wyczyn(z bólem można się oswoić-a co tam...-jak nikt nie widzi to zaciskam zęby :mrgreen: ).

Od ortopedy mam zalecenie bezwzględnego unikania sportu(cokolwiek to znaczy) - pozwolił mi tylko pływać, a ja to naginam do aqua aerobiku -mało rozsądne , ale pływanie "wteinazad" to takie nuuuudne jest ;-)
:evil: :roll: -cały czas qrde nie mogę uwierzyć żem chora i mniej sprawna - do luftu z takim interesem :cry:

Profil E-mail  

PostWysłany: 17 Cze 2010, 21:51 
nowicjusz domowy

Dołączenie: 10 Cze 2010, 12:42
Miejscowość: Toruń
Hej dziewczyny, Ja nigdy nie miałam problemów z wagą zawsze ok 50 kg rozm 36 po ciążach mi też nic nie zostało. Zaobserwowałam dlaczego u mnie się tak dzieje może komuś pomogą schudnąć moje wskazówki. Bardzo rzadko się najadam i objadam nie licząc imprez rodzinnych oczywiście jem ok 5 razy dziennie albo i więcej wszystko ale mało, piję kawki ze dwie dziennie z ciasteczkiem. Nie zdarza mi się robić (czyt. jeść też) wbrew swojemu organizmowi a jeśli zdarzy mi się objeść to później odczuwam taki dyskomfort, że długo nie sięgam po jedzenie no i nigdy nie chodzę głodna. Każdemu kto chce schudnąć radziłabym zmniejszać ostatecznie bezpowrotnie ilość jedzenia na talerzu tak ok o 1/4 dotychczasowej porcji nie radykalnie ale stopniowo np co 2 tygodnie. Efekty nie będą może spektakularne ale trwałe. Powodzenia

9

Profil E-mail  

PostWysłany: 21 Lip 2010, 16:30 
Awatar użytkownika

jam wierna Dąbrowskiej :mrgreen: i dzis konczę mój już trzeci "rzut" diety oczyszcząjcej warzywno-owocowej.
Pierwszy raz byłam na niej w sierpniu tamtego roku, potem przełom lutego i marca i teraz znowu. (widzę, ze dla mnei optymalana długosc to cztery tygodnie i fizyczna i psychiczna :P )
Hmm..., no cóz dodac, cieszę się :D :D :D
zobaczymy co bedzie dalej, bo jeszcze do trochę przede mną "zrzutu", no i nie chce zadnego jojo, Wagę rok temu miałam juz katastrofalną, więc ide w dobrym kierunku 8)

ps
teraz zrzuciałm 7 i pol kilo czyli najmniej z tych trzech podejsć, ale pwoiem Wam w sekrecie, ze po dodaniu i odjeciu róznych przygodnych kilogramów, w sumie ubyło oktawki :lol: ... około 25 kilo przez rok :D

PostWysłany: 21 Lip 2010, 22:30 
Awatar użytkownika

Niesamowita jesteś dziewczyno :shock: :D
Brawo za wytrwałość.

Ja chciałam się chwalić - jak stracę pierwsze 10 kg na proteinowej , ale brakuje mi jeszcze odrobinkę- 0,5 kg.
Może w przyszłym tyg. poproszę o famfary :D .

Bardzo lubię warzywka"Dąbrowskiej" , ale zdecydowanie wolę podjadać mięska i twarożki"Dukana" :mrgreen:

Profil E-mail  

PostWysłany: 21 Lip 2010, 23:17 
domownik

Dołączenie: 17 Cze 2009, 21:51
Miejscowość: Bieruń
Ja też jestem na diecie proteinowej od prawie 2 miesięcy.W tamtym roku stosowałam dietkę dr Dąbrowskiej ze wspaniałym rezultatem,ale niestety krótkotrwałym :oops: .Szybko nadrobiłam stracone kg ale dzięki Kasi72 chyba znalazłam wreszcie coś dla mnie!Bardzo mi odpowiada ta dieta.Bez głodowania i jedząc moje ulubione serki,wędlinki,ryby widzę jak wreszcie waga powoli ale systematycznie spada-już 10 i pół kg :D

Profil E-mail  

PostWysłany: 22 Lip 2010, 08:08 
Awatar użytkownika

No nie ... ;-) następna -
i jeszcze lepsza ode mnie 8) :D
Cieszę sie bardzo Malgaw :D - suuuuuper wynik

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lip 2010, 12:14 
epikurejka w rozpaczy
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Cze 2007, 11:46
Miejscowość: Tychy
oktawo aż sobie usiadłam :) Dziewczyny jak fajnie wejść znowu w jakiś dawny ciuch. Niektóre na mnie ciągle czekają.
No ja sobie bez panów czyli rodzinnego jedzenia schudłam w zeszłym roku 10 kilogramów potem w ciągu roku wróciło 4 ale na razie waga stała, mimo serii imprez turystyczno towarzyskich to muszę uznać za sukces:) Będę jeść po mojemu, a nie to co wszyscy w moim domu -to co lubię. Znowu pora zacząć . Na urodziny dostałam masażer . ( nie chodzi o zżeranie masy jeno masowanie -to gwoli wyjaśnienia nazwy) tak poszłam na całość że jakąś drastyczną pełną wyrostków końcówką rzuciłam się na moją poduchę tłuszczową . No i poducha zrobiła się na drugi dzień sina , potem zielona :556: .

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lip 2010, 18:07 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 18 Cze 2007, 19:42
Dunkana mam w wersji komputerowej - jeśli ktoś ma ochotę mogę podesłać.

Kasiu, ja tez ważyłam podobnie:) Trzymam kciuki:)
Mnie też zmotywowały kolana, kręgosłup i niestety cukrzyca którą mam w rodzinie.
Przy takiej nadwadze jak miałam skuteczny tez jest zabieg zmniejszenia żołądka. U mnie robią to z funduszu i przynosi doskonałe i trwałe efekty.Warunkiem jest jednak dobry stan zdrowia przed zabiegiem.Spada 50 kg i nie mam efektu jojo.
Przy odchudzaniu łatwo nabawić się anemii dlatego dobrze robić sobie morfologię kontrolnie.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 294 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości