regulamin

Moderator: argento1967

ODPOWIEDZ
admin
monika & jola
Kontakt:

regulamin

Post autor: admin »

Cytując za regulaminem ogólnym
zgadzamy się pisząc:
nie publikować obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych lub obrażających mniejszości rasowe, religijne i seksualne materiałów, jak również innych materiałów, które mogą pogwałcać prawo

W przypadku postępowania niezgodnego z powyższymi zasadami, zostaniesz natychmiastowo i bezapelacyjnie zbanowany/a, a Twój Dostawca Internetu zostanie przez nas powiadomiony o takim postępowaniu. Adres IP każdego postu jest zapisywany w celu przestrzegania zasad i/lub udowodnienia ich łamania. Zgadzasz się, że administracja "duża rodzina" ma prawo do usuwania, edycji, przesuwania i zamykania każdego Twojego tematu oraz Twoich postów. Jako użytkownik zgadzasz się na to, by Twoje informacje były zachowane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże ani "duża rodzina", ani phpBB nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hakerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

Staramy sie szanować siebie nawzajem, bo jak to w rodzinie, jesteśmy tutaj różni. Różnica zdań, jak wiadomo, bywa czasami frustrująca, ale jaka z drugiej strony potrafi być fascynująca i twórcza;) Tak jest zresztą najciekawiej i najfajniej. W dyskusjach na tematy wywołujące emocje (chociazby religia lub polityka) starajmy się raczej dyskutować o problemach, a nie używać argumentów ad personam, dlatego, że wtedy zawsze mozna nacisnąć na niewidoczny odcisk. A po co ranić?
Gdybyś forumowiczu, pisząc na "dużej rodzinie", poczuł się dotknięty czyimś wpisem, zawsze możesz zwrócić się do moderatora z prośbą o pomoc lub interwencje. Moderator jest gospodarzem na swoim poletku. Mozesz także bezpośrednio zwrócić się do admina.
Moderator i admin pomogą Ci także załatwić wszelkie problemy techniczne.

j.
argento1967
od zawsze z Argentyną!!!
Kontakt:

Re: regulamin

Post autor: argento1967 »

:mrgreen: :564: :mrgreen:
życie...
Awatar użytkownika
kociewianka
nowicjusz domowy
Kontakt:

Post autor: kociewianka »

Jeju, tak krótki, choć treściwy regulamin powinien być wzorem ;)

się podlizuję...
Małgorzata, mama dziecka z wymaganiami rozwojowymi oraz młodszej dwójki. Każde inne a każde kochane ale... "Dzieci niepełnosprawne różnią się bowiem od wszystkich innych dzieci tym, że mają przed sobą większy trud życia." Irena Obuchowska.
jola
zorga domowa
Kontakt:

Post autor: jola »

ach, miło, że się ktoś podlizał:)))
Obrazek
michał
Gazda z Farfurni
Kontakt:

Post autor: michał »

Czemu pierwszą część wyróżniłaś kursywą?
I czy nie wygodniejsze w użyciu byłyby punkty?
Mogłabyś banować użytkowników na podstawie punktu X, albo paragrafu Y, brzmiało by dostojniej niż na podstawie jakiegoś bla bla bla... :twisted:
--------------------------------------------------
Pawik, Hancia, Niela, Bisia, Łudeczka i Tysia :))
Awatar użytkownika
Q-mamma
epikurejka w rozpaczy
Kontakt:

Post autor: Q-mamma »

8) 8) 8) forum takie jak lubię z miodem i pazurem
Wronka/02/Misiek /98/ Wojtek/91/Jano/89/ Obrazek
jola
zorga domowa
Kontakt:

michał pisze:Czemu pierwszą część wyróżniłaś kursywą?
I czy nie wygodniejsze w użyciu byłyby punkty?
Mogłabyś banować użytkowników na podstawie punktu X, albo paragrafu Y, brzmiało by dostojniej niż na podstawie jakiegoś bla bla bla... :twisted:
kursywa dlatego, ze to cytat z regulaminu głównego

dlaczego bla, bla gorsze od pkt???
został zbanowany z powodu cześci regulaminu zaczynającej się od: "staramy się.."
ładnie brzmi, no nie??
Obrazek
michał
Gazda z Farfurni
Kontakt:

Zobacz to:

http://ait.com.pl/konie/forum/viewtopic.php?t=454

Tamtejszy Admin jest uosobieniem ciepła i cierpliwości (choć facet), nikogo pewnie jeszcze nie usunął, a jaki mają groźny regulamin :mrgreen:
Awatar użytkownika
dudi
ptak paradoksalny
Kontakt:

Post autor: dudi »

musi, że to wielki kij w kącie, jeśli nie bat... :mrgreen: :P
Katarzyna
Femina medica
Kontakt:

Post autor: Katarzyna »

O rany :shock: :shock: :shock: ale się koleś napracował... :shock: :shock: :shock:
Jestem mamą Józia (2001), Ludka (2004), Gucia (2006), Inki (2008) i Heli (2010)
Haniutka
samurajka
Kontakt:

Post autor: Haniutka »

Ojej... ale mam nadzieje, że tu regulamin bedzie nieco inny, bo gdyby był taki sam, to kazdy z nas juz wielokrotnie przekraczał rózne punkty z róznych paragrafów, zwłaszcza z tych technicznych :lol:
...sens w ogóle nie wchodzi w grę.Ja nie mam sensu, Ty nie masz sensu, żaden jedzenia kęs nie ma sensu.
Gry są bez sensu, sny są bez sensu, nawet- niestety- sens nie ma sensu…
Awatar użytkownika
Q-mamma
epikurejka w rozpaczy
Kontakt:

Ja poczułabym się wykastrowana takim końskim regulaminem :570: i tak czytając go poczułam potworne wyrzuty sumienia i opór w materii :548:
Haniutka
samurajka
Kontakt:

Post autor: Haniutka »

tak, tez mi sie te punkty podobaja :mrgreen:
...sens w ogóle nie wchodzi w grę.Ja nie mam sensu, Ty nie masz sensu, żaden jedzenia kęs nie ma sensu.
Gry są bez sensu, sny są bez sensu, nawet- niestety- sens nie ma sensu…
Isia
z bukowego domu:)
Kontakt:

Post autor: Isia »

Jak ja nienawidzę regulaminów - nawet tych mądrych... :evil: Jakąś genetyczną skazę mam :evil:
michał
Gazda z Farfurni
Kontakt:

Dziękuję Monika,że przejrzałaś tamten reg. konstruktywnie, o to mi chodziło, a nie o wydziwianie, że za długi. Przecież nie chcę całego kopiować, ale parę punktów mi pasuje.
Czytam tamto forum odkąd mam konie (kilka innych z resztą też) i podoba mi sie nastrój, jaki zazwyczaj tam panuje. Może dla tego, że admin jest sporo starszy i mądrzejszy od większości użytkowników, aktywnie bierze udział w dyskusjach, a może po prostu tak się dobrali? Sążnisty regulamin nikogo nie odstrasza, ani nie kastruje jeżeli jest sensowny...
Awatar użytkownika
kociewianka
nowicjusz domowy
Kontakt:

Post autor: kociewianka »

Regulaminu może nie być wcale. Ważne, że aktywne są osoby zarządzające danym miejscem. Kropka.
:)
Małgorzata, mama dziecka z wymaganiami rozwojowymi oraz młodszej dwójki. Każde inne a każde kochane ale... "Dzieci niepełnosprawne różnią się bowiem od wszystkich innych dzieci tym, że mają przed sobą większy trud życia." Irena Obuchowska.
jola
zorga domowa
Kontakt:

regulaminy mają sens.
Tamten jest sformuowany w cześci humorystycznie. Ale skodyfikowanie nie jest głupie. Ja sobie mysle,ze jak u nas będą wynikały jakieś nowe problemy, to bedą sobie zaglądała na naszą-szkapę, może znajdę taj podpowiedź.

Te wybrane przez Monikę problemy faktycznie są ważne. można je u nas przeprocować. ja zastanawiam się nad podejściem do reklam. Bynajmniej takie sensowne związane z funkcjonowaniem rodziny, dziećmi, rozreklamowaniem akcji nie są według mnie złe. To są dodatkowe informacje w końcu, a wybór i tak należy do nas.
Co myślicie???
Obrazek
Awatar użytkownika
Q-mamma
epikurejka w rozpaczy
Kontakt:

Reklam na razie nie ma, ot parę ; jacyś rycerze i jakieś tańce i wsio. A forum tematyczne jest jakby trochę bardziej konstruktywne założeniach . Tutaj jest raczej towarzyska agora wiec siła mniej sformalizowana.
ODPOWIEDZ