dla miłosniczek Ani
Moderator: Bea
-
- zorga domowa
dla miłosniczek Ani
znalezione na org, ale i u nas może znajdą sie fanki/i Ani z Zielonego Wzgórza??
http://iskry.pl/index.php?option=com_co ... 8&Itemid=3
ja jakos tak srednio przepadałam za Ania w młodości, moje dzieci lubią, najstarsza Ola(15) czytała, a średnia(11) ma nagrane w formie słuchowiska radiowego - i ta właśnie najbardziej Anię lubi.
http://iskry.pl/index.php?option=com_co ... 8&Itemid=3
ja jakos tak srednio przepadałam za Ania w młodości, moje dzieci lubią, najstarsza Ola(15) czytała, a średnia(11) ma nagrane w formie słuchowiska radiowego - i ta właśnie najbardziej Anię lubi.

- Q-mamma
- epikurejka w rozpaczy
-
- Domownik
-
- zorga domowa
- utka
- domownik zasiedziały
-
- domownik
-
- zorga domowa
-
- domownik
mio "cos pisze";
"Rasmus pomyslal, ze zlodzieje byli zdecydowanie glupi. Mial ochote powiedziec im to, co pan Froberg zawsze powtarzal: 'Uzyjcie mozgu, a bedziecie lepiej myslec'. Jesli sie jest zlodziejem nie mozna jak owca wlezc na komende policji. Tak, ich blad polegal na tym,ze nie mysleli. Moze dlatego, ze Alfreda na dobra sprawe nigdy nie interesowalo co sie z nim stanie. Jesli sie nad tym zastanawial, to przez chwile i wtedy wpadal w zlosc. I zaraz zapominal o wszystkim, zupelnie jak male dziecko. To wstretne, gdy mezczyzni zachowuja sie jak male dzieci, bo trudno przewidziec co zrobia. Pan Froberg mawial, ze wiele zla na swiecie, bierze sie stad, ze czesc ludzi zachowuje sie nadal jak male dzieci."
Rasmus, Pontus i pies Toker
ASTRID LINDGREN
"Rasmus pomyslal, ze zlodzieje byli zdecydowanie glupi. Mial ochote powiedziec im to, co pan Froberg zawsze powtarzal: 'Uzyjcie mozgu, a bedziecie lepiej myslec'. Jesli sie jest zlodziejem nie mozna jak owca wlezc na komende policji. Tak, ich blad polegal na tym,ze nie mysleli. Moze dlatego, ze Alfreda na dobra sprawe nigdy nie interesowalo co sie z nim stanie. Jesli sie nad tym zastanawial, to przez chwile i wtedy wpadal w zlosc. I zaraz zapominal o wszystkim, zupelnie jak male dziecko. To wstretne, gdy mezczyzni zachowuja sie jak male dzieci, bo trudno przewidziec co zrobia. Pan Froberg mawial, ze wiele zla na swiecie, bierze sie stad, ze czesc ludzi zachowuje sie nadal jak male dzieci."
Rasmus, Pontus i pies Toker
ASTRID LINDGREN
-
- zorga domowa
-
- domownik
-
- zorga domowa
-
- Generalissimus domownikuss
-
- Generalissimus domownikuss
Re: dla miłosniczek Ani
ja też uwielbiałam
a teraz moja magda się zachwyciła pierwszym tomem, więc dokupiłam jej na allegro resztę i serce mi rośnie, kiedy widzę że wreszcie czyta z przyjemnością
dla dyslektyczki to spora sztuka
a teraz moja magda się zachwyciła pierwszym tomem, więc dokupiłam jej na allegro resztę i serce mi rośnie, kiedy widzę że wreszcie czyta z przyjemnością

dla dyslektyczki to spora sztuka
-
- chochlik domowy
a ja mam ciagle największy sentyment do >>Ani na uniwersytecie<<
bo tam byla taka akcja ,ze juz,juz miala wyjśc za tego Roberta a Gilbert zostalby wtedy na lodzie...

bo tam byla taka akcja ,ze juz,juz miala wyjśc za tego Roberta a Gilbert zostalby wtedy na lodzie...

>>do tego by zło się rozprzestrzenilo wystarczy aby wszyscy sprawiedliwi powstrzymali sie od dzialania<<.
-
- samurajka
Ja uwielbiałam Anię, podobnie zreszta jak Emilkę, Janę, Marigold i innych bohaterów, których stworzyła Lucy M.M. (z innych serii i książek)
...sens w ogóle nie wchodzi w grę.Ja nie mam sensu, Ty nie masz sensu, żaden jedzenia kęs nie ma sensu.
Gry są bez sensu, sny są bez sensu, nawet- niestety- sens nie ma sensu…
Gry są bez sensu, sny są bez sensu, nawet- niestety- sens nie ma sensu…
-
- zadomowiony
uwielbiałam Anię zawłaszcza ze najpierw była książka, żaden film o Ani mi się nie podoba.
Jolu a gdzie kupiłas takie słuchowisko?
Jolu a gdzie kupiłas takie słuchowisko?
Tomasz'05, Maja i Maksymilian +'06, Małgorzata'07, Piotr'09, Szymuś '10
-
- zadomowiony
ja tez uwielbiałam Anię,
jakiś czas temu kupiłam w antykwariacie cała serię za grosze, ale jeszcze czeka na czytelniczki;-)
jakiś czas temu kupiłam w antykwariacie cała serię za grosze, ale jeszcze czeka na czytelniczki;-)
Moja dziatwa: Chrystian 1997, Marta 2000, Inez 2002, Sara 2004, Jakub 2006, Daniel 2008