najzdrowiej na bosaka
Stopy deformują się całe życie. Malutkim dzieciom, które jeszcze nie chodzą, kupuje się buciki. Bo fajnie w nich wyglądają. Zresztą lekarze nie są bez winy, często radzą: proszę zakładać buty z twardym obcasikiem trzymającym piętę. A przecież tę piętę mają trzymać mięśnie! Dzieci powinny jak najwięcej chodzić boso po piasku, kanapie czy grubym dywanie. Zawsze kiedy stają na nierównym podłożu, ich mięśnie pracują. W sztywnym bucie tak nie jest.
więcej
buty do kosza (na smieci)
-
jola
- zorga domowa
- zuczycha
- zadomowiony
Re: buty do kosza (na smieci)
Moi uwielbiaja chodzic na bosaka,w domu malo kiedy w kapciach i faktycznie cos w tym jest nie maja plaskostopia choc to moze nie powiazane
mama 5 żuczków {1995, 1996 , 2005, 2013,2015} i 3 biedroneczek [1997 , 2009, 2011]
-
Katarzyna
- Femina medica
Cóż, znów różni mądrale dochodzą do winiosku, że natura jest od nas mądrzejsza...
Niestety, "stara szkoła ortopedyczna" ciągle króluje i wciąż jeszcze zaleca się rodzicom by zakładali dzieciom wysokie buty trzymające piętę...
Niestety, "stara szkoła ortopedyczna" ciągle króluje i wciąż jeszcze zaleca się rodzicom by zakładali dzieciom wysokie buty trzymające piętę...
Jestem mamą Józia (2001), Ludka (2004), Gucia (2006), Inki (2008) i Heli (2010)
-
Haniutka
- samurajka
Moje dzieciaki po domu chodzą na bosaka, od maleńkiego- nie lubią kapci... no proszę jakie mądre 
...sens w ogóle nie wchodzi w grę.Ja nie mam sensu, Ty nie masz sensu, żaden jedzenia kęs nie ma sensu.
Gry są bez sensu, sny są bez sensu, nawet- niestety- sens nie ma sensu…
Gry są bez sensu, sny są bez sensu, nawet- niestety- sens nie ma sensu…
-
Kasia_b
- Domownik
U nas też dzieci i mama po domu chodzą bez kapci :)