ODSZEDŁ WIELKI KUCHARZ
Moderator: ZIBI
- ZIBI
- sztabowiec z zapleczem kuchennym :-)
ODSZEDŁ WIELKI KUCHARZ
W dniu dzisiejszym w wieku 48 lat zmarł Maciej Kuroń wielki znawca i mistrz kuchni.
[*] [*] [*]
[*] [*] [*]
Komu dzwonią temu dzwonią
Mnie nie dzwoni żaden dzwon
-
- od zawsze z Argentyną!!!
- Zenek Dreptak
- zadomowiony
Re: ODSZEDŁ WIELKI KUCHARZ
I porządny człowiek
[*] [*] [*]
[*] [*] [*]
I byłoby całkiem dobrze, gdyby nie to, że już nie wiem
Jak to jest z tym, Panie Janku
Czy nas dwóch jest czy ja jeden
-
- zorga domowa
i te jego 48 lat cały czas chodzą mi po głowie
to w sile wieku....
to w sile wieku....
-
- samurajka
...sens w ogóle nie wchodzi w grę.Ja nie mam sensu, Ty nie masz sensu, żaden jedzenia kęs nie ma sensu.
Gry są bez sensu, sny są bez sensu, nawet- niestety- sens nie ma sensu…
- ZIBI
Maciej Kuroń zmarł 25 grudnia, z powodu niewydolności krążenia. W czwartek źle się poczuł. Rodzina wezwała pogotowie, ale lekarzom nie udało się go uratować.
"Maciej Kuroń odszedł w pełni życia; wśród najbliższych, których ukochał"
"Wszystko stało się tak nagle" - napisali bliscy po śmierci Macieja Kuronia na jego oficjalnej stronie internetowej.
"Odszedł wspaniały mąż i czuły ojciec. Odszedł dobry człowiek. Odszedł w bezśnieżne Boże Narodzenie, w domu, który stworzył, wśród najbliższych, których ukochał. Wszystko stało się tak nagle. W pełni życia, spośród setek planów, dziesiątków pomysłów, tysięcy nie spisanych jeszcze przepisów. Zapełniony terminami przyszłoroczny kalendarz leży bezużyteczny na biurku, przy którym stoi jego ulubiony fotel. W kominku pali się jeszcze świąteczny ogień…"
I znowu mam do zrzuceniea parę poświątecznych kilogramów. I jestem tylko 2 lata młodszy.
Kurde mam dla kogo, żyć. Otyłość to paskudna choroba, bo tak o niej trzeba mówić. Dotyka przedewszystkim tych, którzy umiłowali kuchnię i jej wspaniałe wytwory. A szczególnie kuchnię Polską tłustą i niezdrową ale smaczną i wspaniałą, niech się ostrygi schowają. Znowu przechodzę na dietę. Cukrzyca, problemy z nadciśnisniem, zaburzenia krążenia, zawały to wszystko co wiąże się z otyłością. Sam przez to przeszedłem i wiem co piszę.
Ot tak kilka refleksji nad życiem.
"Maciej Kuroń odszedł w pełni życia; wśród najbliższych, których ukochał"
"Wszystko stało się tak nagle" - napisali bliscy po śmierci Macieja Kuronia na jego oficjalnej stronie internetowej.
"Odszedł wspaniały mąż i czuły ojciec. Odszedł dobry człowiek. Odszedł w bezśnieżne Boże Narodzenie, w domu, który stworzył, wśród najbliższych, których ukochał. Wszystko stało się tak nagle. W pełni życia, spośród setek planów, dziesiątków pomysłów, tysięcy nie spisanych jeszcze przepisów. Zapełniony terminami przyszłoroczny kalendarz leży bezużyteczny na biurku, przy którym stoi jego ulubiony fotel. W kominku pali się jeszcze świąteczny ogień…"
I znowu mam do zrzuceniea parę poświątecznych kilogramów. I jestem tylko 2 lata młodszy.
Kurde mam dla kogo, żyć. Otyłość to paskudna choroba, bo tak o niej trzeba mówić. Dotyka przedewszystkim tych, którzy umiłowali kuchnię i jej wspaniałe wytwory. A szczególnie kuchnię Polską tłustą i niezdrową ale smaczną i wspaniałą, niech się ostrygi schowają. Znowu przechodzę na dietę. Cukrzyca, problemy z nadciśnisniem, zaburzenia krążenia, zawały to wszystko co wiąże się z otyłością. Sam przez to przeszedłem i wiem co piszę.
Ot tak kilka refleksji nad życiem.
-
- Gazda z Farfurni
Dośc nie stary facet przecież...
(')
A otyłość to wg mnie przede wszystkim jednaka brak ruchu, skłonności genetyczne i to, CO się je, a mniej ILE.
Zibi - warto się ruszać adekwatnie do ilości zjadanych potraw. - W święta człowiek by tyle biegał, że nie miał by czasu tyle jeść
(')
A otyłość to wg mnie przede wszystkim jednaka brak ruchu, skłonności genetyczne i to, CO się je, a mniej ILE.
Zibi - warto się ruszać adekwatnie do ilości zjadanych potraw. - W święta człowiek by tyle biegał, że nie miał by czasu tyle jeść
--------------------------------------------------
Pawik, Hancia, Niela, Bisia, Łudeczka i Tysia
Pawik, Hancia, Niela, Bisia, Łudeczka i Tysia
- Zenek Dreptak
- zadomowiony
Życie byłoby piękne, gdyby to takie proste było, Michale
Jeden pączek to coś koło 20 km jazdy na rowerze podobno.
Prawda o dietach jast jedna. Mało żreć, niskokalorycznie i w dodatku ciężkostrawnie. Jednym słowem idealna dieta dla twoich kózek!
Trochę nas tu w podobnym wieku jest. I problemy podobne też nas czekają. A jeszcze jak kuchnia dobra, to niestety trudno nie uszczknąć. I wreszcie ta genetyka. Wrodzone skłonności i problemy.
Szkoda dobrego człowieka, szkoda rodziny, żal że tak młodo odszedł.
Jeden pączek to coś koło 20 km jazdy na rowerze podobno.
Prawda o dietach jast jedna. Mało żreć, niskokalorycznie i w dodatku ciężkostrawnie. Jednym słowem idealna dieta dla twoich kózek!
Trochę nas tu w podobnym wieku jest. I problemy podobne też nas czekają. A jeszcze jak kuchnia dobra, to niestety trudno nie uszczknąć. I wreszcie ta genetyka. Wrodzone skłonności i problemy.
Szkoda dobrego człowieka, szkoda rodziny, żal że tak młodo odszedł.
I byłoby całkiem dobrze, gdyby nie to, że już nie wiem
-
- Generalissimus domownikuss
-
- zorga domowa
Wyobraźcie sobie, że Maciek Kuroń jest ojcem czwórki dzieci. Ojciec wielodzietny.
Oj jaka szkoda
Oj jaka szkoda
- ZIBI
-
- samurajka
No własnie zdziwiłam sie, że 4 dzieci, bo dawno temu czytałam, że ma 2, widocznie mu sie potem urodziły, czy jak...
nie wiecie w jakim wieku są dzieci???
nie wiecie w jakim wieku są dzieci???
...sens w ogóle nie wchodzi w grę.Ja nie mam sensu, Ty nie masz sensu, żaden jedzenia kęs nie ma sensu.
-
- z bukowego domu:)
Jan i Jakub - po dwadzieścia kilka ,ale Kacper i Gajka chyba dużo młodsi.
Z wywiadów wynika,że to był człowiek niesamowicie rodzinny i pielęgnujący przyjaźnie.Umiał skupiać wobec siebie ludzi - to rzadkie w obecnych czasach.On naprawdę lubił nakarmić i napoić - jako wyraz miłości.
Z wywiadów wynika,że to był człowiek niesamowicie rodzinny i pielęgnujący przyjaźnie.Umiał skupiać wobec siebie ludzi - to rzadkie w obecnych czasach.On naprawdę lubił nakarmić i napoić - jako wyraz miłości.
-
- zorga domowa
synowie Kuronia poszli w ślady ojca, też kucharze
będą mieć swój program w tv
http://www.kuchnia.tv/program/?full/kur ... zaja_32061
będą mieć swój program w tv
http://www.kuchnia.tv/program/?full/kur ... zaja_32061